E-waste

E-waste race 2020

Registreerders, aangevers, managers, afhandelaars, sjouwers, chauffeurs…
Groep 8 zit er vol mee!

 Wat zijn ze druk geweest in de afgelopen weken. Ruim 8000 artikelen zijn er aangeleverd voor de e-waste race. Snoertjes, computers, beeldschermen, 60 jaar oude radio’s, bandrecorders, boormachines. De gekste dingen zaten ertussen. Groep 8 heeft het keurig allemaal verwerkt, de juf heeft elke keer gebeld voor nieuwe bakken. En elke keer raakten de bakken gevuld.

Wat mooi om de leerlingen samen bezig te zien aan een doel, hoe ze ieder hun rol pakken en hoe ze samenwerken. Steeds beter en steeds gestroomlijnder, tot je als leerkacht alleen maar meer hoefde te coachen.

Wat was het ook mooi om het enthousiasme te zien overspringen op collega’s, ouders, broers, zussen, tantes, opa’s en oma’s. Van heinde en verre werden spullen aangeleverd. Sommige ouders waren hele avonden onderweg om alles op te halen. Fantastisch om te merken! Daar zijn we jullie allemaal heel dankbaar voor.

Donderdag 7 oktober kwam het meeste binnen. Het plein stond vol met auto’s Karren vol, kofferbakken vol. 3 uur later was alles gesorteerd en opgeruimd. De meester stond erbij en keer ernaar…

 En toen werd het vrijdag 9 oktober....

Het was al weken spannend. Dan stond de Wegwijzer voor, maar de volgende dag stond de school uit Hattemerbroek weer voor… Oei, oei!

Vrijdagmorgen 10 uur was het zover: Met 300 punten verschil won groep 8 van De Wegwijzer de e-waste race van de Noord-Veluwe! Het was feest in groep 8. Er was taart, er was confetti, er was pers, er was een wethouder, er was een prijs!

En wat is dan die prijs? Zo gauw het kan en er een goede datum gevonden is, gaat groep 8 met meester en juffen een dag naar NEMO in Amsterdam (en dat nachtje slapen in de school komt er echt ook nog van dit schooljaar!).

Nu keert de rust weer terug in de school. Maar we kijken terug op een paar mooie weken en we zijn trots op groep 8!

Media
  • e-waste
deze website is gerealiseerd door Heutink ICT